HOME
  • Home
    • Contact
  • STALEN DEUREN
    • Profiel
    • Projecten
    • Handgrepen
    • Soorten glas
    • Productdetails
  • Aluminium buiten deuren
  • Contact
  • Blog
  • Waarom Staalmetglas.nl
  • FAQ
  • Over ons

12/8/2022

Een brede doorgang. Kies je voor een enkele, dubbele of misschien een schuifdeur?

0 Opmerkingen

Read Now
 


Heb je een brede doorgang en twijfel je wat voor ontwerp hier passend is?

Bij Staal met Glas kijken we altijd naar een aantal punten; Hoe is de ruimte er omheen, wat voor uitstraling heb je voor ogen en is alles mogelijk.
 

Een schuifdeur met zijlicht.
Is de doorgang breed maar verlies je liever geen ruimte door een scharnier/ openslaande deur? Dan in een stalen wand met schuifdeur ideaal. Zo heb je optimaal licht en het mooie is dat de stalen deur deels over de wand ernaast kan schuiven en zo eigenlijk blind weggeleid.

Een scharnier deur met zijlicht.
Wil je het liefste een grote opening met 1 deur. Dan kun je kiezen voor een enkele deur met zijlicht. Bij Staal met Glas adviseren deuren tot een maximale breedte te maken omdat ze anders erg zwaar in gebruik worden. Is de doorgang breder dan kun je kiezen voor een zijlicht. Hierdoor behoud je de verbinding van de twee ruimtes en zorgt het voor een speels effect.
 

De dubbele deuren.
Wil je een statig en luxe uitstraling? Kies dan voor dubbele deuren. Dubbele deuren geven een gevoel van ruimte en rijkdom. De dubbele deuren zien we steeds vaker terug in de hotel chic interieurs en bij panden met een hoog plafond. Daarnaast zijn dubbele deuren ook juist een goede keuze als de hoogte in een ruimte niet heel hoog is omdat dubbele deuren doorgaans hoger dan breed zijn accentueren ze de hoogte en kan het de ruimte een lift geven.
Click here to edit.

Share

0 Opmerkingen

11/24/2022

5 tips waar je op moet letten bij het uitzoeken van een stalendeur

0 Opmerkingen

Read Now
 
Tip 1:
Hoe zit het met de isolatie en eventuele kou?
In de meeste gevallen kiest men ervoor om een deur te laten plaatsen om geluid en luchtstromen te onderscheppen. Niet elke model deur gaat hier optimaal in mee. Wil je bijvoorbeeld de deur van de gang naar de woonkamer vervangen om de kou buiten te houden dan kun je beter kiezen voor een scharnierdeur dan voor een taatsdeur. Dit omdat er om een taatsdeur geen kozijn zit en hij hierdoor niet volledig de 2 ruimtes afsluit. 

Tip 2:
Bedenk eerst voor welk draai of schuifsysteem je gaat.
Grof genomen zijn er 2 verschillende systemen waar je uit kunt kiezen een draaideur of een schuifdeur. Wil je een draaideur die 2 kanten op draait dan kun je kiezen voor een twist of taatsdeur. Het verschil zit hem in het scharnier. Bij een taatsdeur moet er in de grond geboord worden (check dit altijd even als er vloerverwarming aanwezig is) en bij de twist deur is dit niet aan de orde.

Tip 3:
Het stucen van wanden en eventuele kozijnen.

Het lijkt zo vanzelfsprekend maar we zien vaak genoeg tijdens het inmeten dat het geleverde stucwerk niet waterpas gedaan is. Hierdoor zal dit gecorrigeerd moeten worden wat vaak extra kosten met zich mee brengen. De oplossing hiervoor is dat wij tegenwoordig een eigen stuc service hebben. Of check zelf extra goed de nauwkeurigheid, bijvoorbeeld met een waterpas om later extra kosten te voorkomen. 


Tip 4:
Een echte stalen deur pas niet in huidige kozijnen.

Wat niet iedereen zich realiseert is dat wij 100% stalen deuren leveren. Door deze keuze zijn de deuren kwalitatief hoger en iets zwaarder. Hierdoor worden ze enkel geplaatst met een opmaat kozijn of rail (bij schuifdeuren) het is niet mogelijk onze deuren te monteren in huidige kozijnen. Daarnaast heeft dit ook niet onze voorkeur omdat dit met het blote oog esthetisch gewoon niet mooi is. 


Tip 5:
Let heel goed op de details.

Met name op het profiel, ons profiel is namelijk aan beide kanten gelijk. Beide kanten gelijk betekent dat de deur aan allebei de kanten een profiel heeft. Bij veel andere wordt er gekozen om een profiel aan een kant te plaatsen. Hierdoor hebben deze deuren altijd aan een kant een platte kant iets wat niet fraai is. Daarnaast heeft ons profiel ook overal dezelfde dikte doordat het glas erin geplaatst wordt in plaats van het profiel erop gelijmd wordt. Kort gezegd het ontwerp wat wij leveren is het mooiste en het meest voor de hand liggend hierdoor doen we geen afbreuk aan het ontwerp.


Share

0 Opmerkingen

5/12/2022

Wat is het verschil tussen een Scharnier deur en een Taats deur

0 Opmerkingen

Read Now
 
Om maar meteen met de “stalen”deur in huis te vallen zit het verschil niet in de deur maar in het bevestiging systeem. Een scharnier deur heeft scharnieren aan de zijkant (zichtbaar) waar de deur op draait en de taatsdeur heeft een draaisysteem wat bevestigd wordt in de vloer en plafond. Bij dit systeem maak je gebruik van een draai as waar de deur op draait. Een voordeel van het taatsdeur systeem is dat deze deur 2 kanten op kunt draaien. Een nadeel is dat er voor dit systeem in de vloer geboord moet worden en dit met vloerverwarming even opletten is. Een taatsdeur met vloerverwarming kan wel maar je moet goed weten waar de leidingen lopen.
        

Het verschil in stalen deuren

Wat betreft uitstraling heeft een scharnierdeur een kozijn waar hij binnen draait en een taatsdeur heeft dit niet. Hierdoor vinden de meeste mensen een taatsdeur strakker om te zien in ontwerp. Een taatsdeur heeft een softclose dit wil zeggen dat als je de deur zich doet hij zacht en rustig sluit. Hij sluit dus niet volledig in een kozijn. Dit heeft als gevolg dat beide ruimtes niet volledig van elkaar afgesloten zijn. Dit is niet te zien maar wel te merken aan bijvoorbeeld geluid of luchtstromen. ​

De Twist deur

Wil je graag een deur die 2 kanten op draait maar waar je niet voor in de vloer hoeft te boren? Dan hebben we de twist deur. De twist deur is ook een scharnierdeur maar met een bijzonder scharnier waardoor hij naar beide kanten beweegt. Het verschil met de taatsdeur is dat bij deze deur niet in de vloer en het plafond geboord hoeft te worden. Bij een enkele twist deur kunnen we de deur plaatsen zonder volledig kozijn en alleen links of rechts van de deur waar we de scharnieren plaatsen. Hierdoor kun je ook met de twist deur een minimalistische uitstraling hebben. Een nadeel zou kunnen zijn dat bij deze deur geen sluitsysteem geleverd kan worden.  ​

Dus nog even in het kort:

Taats Deur:     
Geen kozijn aanwezig dus strak design
Draaisysteem in vloer en plafond
Draait naar beide kanten
Sluitsysteem: Soft close 

Scharnier Deur: 
Kozijn waar de scharnieren aan de zijkant draaien
Er hoeft niet in de vloer geboord het worden
Draait een kant op
Sluit volledig in het kozijn wat geluid en luchtstromen tegenhoudt
Sluitsysteem: mogelijk als rolslot of deur klink

Twist Deur
Kozijn waar de scharnieren aan de zijkant draaien
Er hoeft niet in de vloer geboord het worden
Draait twee kanten op
Heeft geen sluitsysteem

​

Share

0 Opmerkingen

3/17/2022

Welke keuzes maak je bij het samenstellen van een stalen deur?

0 Opmerkingen

Read Now
 
Elke situatie is anders en elke situatie vraagt om een ander model. Maar wanneer kies je voor een stalen deur en hoe kies je het model wat het beste bij jouw situatie en persoonlijke stijl past? Als eerste vertellen we je alle stappen waar je doorheen loopt bij het kiezen en samenstellen van een stalen deur. Daarnaast leggen we je alle verschillen in stalen deuren uit. Zo maken we een stalen deur uitzoeken en ontwerpen een leuk en persoonlijk proces.

​Een stalen deur ontwerpen zo doe je dat

De huidige situatie 
Zijn de ruimtes waar de deur of deuren in komen momenteel al van elkaar gescheiden of gaan we dit juist creëren? Als ze momenteel al van elkaar gescheiden zijn is het belangrijk om te kijken naar de huidige deurposten en de (mogelijke) wand eromheen. Mochten er oude deurposten aanwezig zijn moeten deze verwijderd worden. Dit doen we vanuit Staal met Glas maar wordt ook vaak door klanten zelf verwijderd. De reden dat de huidige deurposten verwijderd worden is dat onze deuren te zwaar zijn voor deze posten. De keuze waarom we hiervoor gekozen hebben is omdat we zo een hogere kwaliteit kunnen leveren. Daarnaast is het wat betreft het ontwerp ook een stuk aantrekkelijker.

Bepalen van de maat
Om te beginnen bepaal je eerst de grote van de sparing (hierbij bedoelen we het gat waarbinnen we gaan ontwerpen)
Daarna wordt de keuze gemaakt of je alleen een deur wilt plaatsen of dat er ook een stalen wand naast komt bijvoorbeeld. Vervolgens ga je kijken naar jouw ideale situatie. We gaan kijken naar de grote van de deur en de vlakverdeling van het raamwerk. Bij het bepalen van de deur (of deuren) maak je ook de keuze of je gaat voor een ruime enkele deur of voor dubbele deuren. Houd hierbij rekening met de maten van de doorgang en de verhoudingen. Dit om het ook praktisch te houden in het gebruik.

Bepalen van de vlakverdeling 
Na de keuze te hebben gemaakt van een enkele of dubbele deur en de afmeting van het sparing kun je de vlakverdeling gaan bepalen hiermee bepaal je waar en hoeveel lijnen een ontwerp heeft hieronder leggen we verschillende opties uit. 

De eerste optie is een gelijkmatige vlakverdeling. Hoeveel vlakken erin zitten hangt af van de persoonlijke voorkeuren en de maat van de deur. Hieronder een aantal voorbeelden van gelijke vlakverdelingen. 

Een andere optie is een lijnenspel wat betreft de vlakverdeling. Hierbij zijn de vlakken bewust ongelijk verdeeld zodat en een spannender ontwerp ontstaat. Voorbeelden hiervan laten we je hieronder zien. ​
​Een derde optie zijn rondingen toevoegen binnen de kaders zoals we gedaan hebben bij onze Japandi deur. Dit geeft weer een totaal andere uitstraling. En creëer je hiermee een speels effect.
Draaisysteem of schuifsysteem kiezen
De volgende stap is het kiezen van een soort stalen deur en het daarbij behorende scharnier. Bij Staal met Glas werken we met 4 verschillende soorten stalen deuren. Een taatsdeur,een scharnier deur, schuifdeur of een twist deur. 

De scharnier deur
De meest gekozen stalen deur, werkt met scharnieren en komt met een op maat gemaakt stalen frame. Een voordeel hiervan is dat hij perfect aansluit op het frame. Het grote verschil met een taatsdeur is dat er bij een scharnier deur een stalen frame omheen zit en dat hij draait op zijn scharnieren. Een scharnier deur kan daarom altijd maar naar 1 kant open en dicht. Geen soft close 

Het sluitsysteem van de scharnier deur 
Vanuit Staal met Glas werken we met 3 verschillende sluitsystemen. Het rolslot of een magneetsysteem. Het voordeel aan een rolslot is dat hij stevig dicht kan en verstelbaar is in sterkte. Dit wil zeggen dat als hij sterk staat afgesteld hij niet opengemaakt zou kunnen worden door kleine kinderen. Een nadeel zou kunnen zijn dat het  wat meer geluid heeft dan het magneet systeem. Het magneet systeem werkt ook sluitend en is wat stiller dan het rolslot. De derde optie is het ouderwetse deurklink systeem. Dit spreek voor zich en heeft alleen gevolgen voor het ontwerp wat betreft grepen. 

De taatsdeur
Bij de taatsdeur maken we gebruik van een draaisysteem wat we bevestigen in de grond en het plafond waar de deur vervolgens op een as draait. Het voordeel hiervan is dat met dit systeem er geen stalen frame nodig is en de deur helemaal in sparing valt daarnaast kan hiermee de deur naar beide kanten open en dicht. Een nadeel kan zijn dat er eventueel wat tocht langs de deur kan komen. Een ander voordeel is weer dat deze uitvoering standaard geleverd wordt met een soft close systeem. Let wel op dat bij deze deuren en geen sluitsysteem aanwezig is. Daarnaast moet voor dit systeem in de vloer en het plafond geboord worden waardoor je goed moet weten hoe de leiding lopen (bijvoorbeeld met vloerverwarming)

De Twistdeur
De derde mogelijkheid is de twistdeur. De twistdeur is ook een scharnierdeur maar met een speciaal door Staalmetglas.nl ontwikkelt scharnier waardoor hij naar beide kanten beweegt. Het verschil met de taatsdeur is dat bij deze deur niet in het plafond en de vloer geboord hoeft te worden. Een nadeel zou kunnen zijn dat bij deze deur geen softclose geleverd kan worden. daarnaast is er bij deze deur ook geen sluitsysteem aanwezig. 

Schuifdeur 
Als laatste is de mogelijkheid er voor een schuifdeur. Dit is handig als de oppervlakte niet al te groot is en het ruimte bespaard. Voor de schuifdeuren hebben we een apart systeem. En kun je kiezen voor een industriële of minimalistische look. Beide systemen worden in dezelfde kleuren als de deur poedercoat en kunnen we leveren in elke gewenste kleur zonder meerprijs. 


Het kiezen van de kleur
De meesten klanten kiezen voor zwart staal maar wist je dat we bij Staal met Glas ook een aantal hele mooie andere kleuren in het assortiment hebben? De volgende keuze die je gaat maken is dus de kleur van het staal. Zwart heeft als voordeel dat er een duidelijk kader zichtbaar is en werkt bijna als een schilderijlijst. De andere zachtere tinten in onze collectie komen wat subtieler over en worden ook wel omschreven als eleganter. Hieronder een aantal voorbeelden van deuren in een andere kleur dan zwart. Daarnaast matchen de zachtere tinten heel mooi bij onze Japandi deur.


​
Heb je zelf een idee wat betreft de kleur? Bij Staal met Glas kunnen we het ontwerp poeder coaten in elke gewenste RAL kleur zonder extra kosten.  

Het soort glas
Nu je alles wat betreft sparing en deur hebt gekozen is het handig om te kijken naar het soort glas. Bij Staal met Glas hebben we verschillende soorten glas en worden al onze deuren standaard geleverd met veiligheidsglas. Daarnaast kun je kiezen uit transparant glas, spiegelglas, figuurglas of draadglas binnen deze types zijn er ook nog verschillende kleuren mogelijk. Let wel voor deze opties rekenen wij een kleine meerprijs.  

De handgrepen kiezen
Als laatste wordt er een keuze gemaakt in de soort handgreep. De eerste stap hiervoor is kijken naar het (eventueel) gekozen sluitsysteem Bij een rolslot kun je kiezen uit verschillende handgrepen. Bij een deurklink heb je altijd te maken met een kast wat invloed heeft op het ontwerp. Handgrepen vallen eigenlijk weg in het ontwerp. Handgrepen gebruiken wij bij zowel rol als magneetsystemen. Hieronder nog even duidelijk het verschil wat betreft ontwerp deurklink of handgreep.

Share

0 Opmerkingen
Details

    Sarah Walraven @staalmetglas

    Interieurstyliste, ik help u graag bij het maken van de juiste keuzes in uw interieur. Samen zorgen we ervoor dat uw stalen deur, de blikvanger wordt die u voor ogen heeft.

    Archieven

    November 2022
    May 2022
    March 2022

    Categorieën

    All

    RSS Feed

STAAL MET GLAS

Gravensingel 129 
3319 ES Dordrecht 
(bezoek op afspraak)


CONTACT

Telefoon: (078)2032007
info@staalmetglas.nl
KVK 58440844
BTW NL002027496B55

OVERIG

Offerte aanvragen
FAQ
Producten
Klanten
​Overige werkzaamheden
​Stalen deuren
Taatsdeuren
Stalen scharnierdeur
Stalen schuifdeur
Bestelprocedure staalmetglas.nl
​Privacybeleid

Sitemap
Algemene voorwaarden
​
Werkwijze

SOCIAL

  • Home
    • Contact
  • STALEN DEUREN
    • Profiel
    • Projecten
    • Handgrepen
    • Soorten glas
    • Productdetails
  • Aluminium buiten deuren
  • Contact
  • Blog
  • Waarom Staalmetglas.nl
  • FAQ
  • Over ons